Skrevet av Sverre den 01.05.2009

Solidaritetens festdag!

Trondheim 1 kommentar

1. mai 2009 Trondheim

I dag markerer Trondheim tydelig at 1. mai fortsatt er dagen solidaritet og samhold, en folkets dag! Trondheim viste seg på alle måter fra sin beste side da det ble satt ny rekord med 2 500 mennesker i tog og et ukjent men stort antall mennesker som fylte gatene som tilskuere og tilhørere.

Dette var i Trondheim i dag ikke først og fremst var arbeiderbevegelsens og LOs dag, men folkets dag. LO-leder Arne Byrkjeflot framsto som ensom da han desperat prøvde desperat å dra med seg folkemengden på heiarop for pensjoner i lønsoppgjøret uten nevneverdig suksess. Sykepleierforbundets Bjørg Fenstad måtte mase til seg applaus for saken på de riktige stedene i talen. Det var de større sakene som trakk folket. Parolene som virkelig hadde samlet folk i toget var de handlet om solidaritet med Palestinerne og motstand mot oljeboring utenfor Lofoten. I hovedtalen var Reiulf Steen selvsagt fokusert på folketrygd og pensjon, men det var når han snakket om klima- og atomvåpentruslene at det var tegn til begeistring blant folket.

Folket valgte selv sine kampsaker, og det var ikke økonomien til verdens rikeste befolkning som stod i fokus, på tross av Byrkjeflots, Fenstads og Klassekampens (i sin gratis 1.mai-utgave på papir) oppfordring til det motsatte.

Hva nå?
Pstereo-forsmak på Blæst « StudiebyEN-bloggen

[…] en solfylt feiring av arbeidernes dag på torget forsvant vi inn i mørket på Solsiden for å få med oss musikk av toppkvalitet. Først […]

Skrevet den 02.05.09

Abonner på denne bloggen:

Abonner via RSS-feed
Hva er RSS?

..eller, abonner via epost:
“Freedom of the press is guaranteed only to those who own one.”
‐ A.J. Liebling
© Det politiske dyr | Theme: Politikkdyr, basert på BloggdesignsTWO av Bloggdesigns.no

Bad Behavior has blocked 2197 access attempts in the last 7 days.