Skrevet av Sverre den 13.06.2009

Liten grunn til jubel i Iran

Internasjonal politikk 0 kommentarer

Mange kommentatorer, deriblant Carl Bildt, Dagens NæringslivAftenposten, syntes på forhånd å øyne håp om et tilsynelatende rimelig fredelig og (etter forholdene) reelt valg i Iran – på tross av alle systemets udemokratiske elementer. Dette er på tross av for eksempel de siste vurderingene fra både Freedom House og Polity IV som ikke viser noen positive trender. Andre rapporter, for eksempel en omfattende artikkel fra Reuters tidligere i år viser også at forholdene for demokrati fortsatt er svært dårlige.

Inntil videre ser det ut til at de negative stemmene treffer nærmest målet. Vi kan i dag lese i Dagsavisen at det hele bryter sammen til kaos og opptøyer. Nå slåss politiet med tilhengere av Musavi som mener det er omfattende valgfusk. Det ser ut til at det er langt å gå før Iran nærmer seg noe som ligner på stabilt demokrati.

Oppdatering: Blogger Andreas Halse kommenterer i lys av egne erfaringer fra Iran, og VG rapporterer om kaos i det deres egne journalister også har blitt slått med køller av politiet.

Hva nå?

Kommentarfeltet er stengt.

Abonner på denne bloggen:

Abonner via RSS-feed
Hva er RSS?

..eller, abonner via epost:
“If voting changed anything, they'd make it illegal.”
‐ Emma Goldman
© Det politiske dyr | Theme: Politikkdyr, basert på BloggdesignsTWO av Bloggdesigns.no

Bad Behavior has blocked 2253 access attempts in the last 7 days.