Skrevet av Sverre den 11.09.2009

Til høyre eller til venstre? Nå skal vi bestemme.

Valg09 0 kommentarer


Stem på meg i bloggvalget 2009

Politikk er aldri så kjedelig som når det er valgkamp. Det er ikke spesielt givende å høre politikere sitte i ørkesløse TV-debatter og gjenta sine forhåndsprogrammerte politiske standpunkter til hverandre. Det er heller ikke spesielt interessant å diskutere de populistiske utspillene som hagler fra alle partier i deres jakt på velgernes gunst. Men snart er det over. I dag er det siste frist for forhåndsstemming, på mandag slippes de siste konvoluttene ned i stemmeurnene. Da skal det avgjøres hvem som blir sittende ved roret de neste 4 årene.

Men hvem skal man stemme på? Jeg anbefaler deg faktisk å legge til side alt det du har hørt utbasunert de siste fire ukene. Det er ikke hva de klarer å overgå hverandre i lovnader mot slutten av en fireårsperiode som teller. Det som teller er hvem du stoler på. Hvem du tror kommer til å bringe samfunnet framover i riktig retning. Hvem som har det riktige grunnsynet og er i stand til å styre landet på den måten du ønsker. Hvilken vei skal vi gå?

[youtube SvzU-1EymAI]

Først og fremst er det et veivalg mellom høyre og venstre. Skal fokus være på individet, lavere skatt og mindre styring av folks hverdag, eller på fellesskapsløsninger, solidariske bidrag og trygghet for alle. For meg er ikke det valget vanskelig. Jeg ønsker ikke et samfunn der minst mulig skatt er målet og alle må være sin egen lykkes smed, men et samfunn der vi alle bidrar og tar vare på dem som faller igjennom og ikke lykkes. Jeg ønsker ikke et samfunn der en type barn går på en skole og en annen type barn på en annen skole, men et samfunn der alle barn er del i et variert fellesskap. Jeg ønsker ikke et samfunn der markedskreftene fritt skal få diktere lønn, regler og andre vilkår i arbeidsmarkedet, men et samfunn der vi alle sammen bidrar for at alle har en jobb å gå til med lik lønn for likt arbeid og stabile rammevilkår.

Jeg har ikke tro på at Siv Jensen eller Erna Solberg kan lede oss på veien mot dette samfunnet, Jens Stoltenberg er mannen som lede oss i arbeidet mot å skape dette samfunnet. Jeg har ikke tro på et borgerlig kaos med 4 år regjeringskrise, men et stabilt rødgrønt samarbeid der god politikk skapes i brytningen mellom Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV som alle tre skal være sterke nok til å farge politikken med sine egne hjertesaker.

Derfor går jeg til valgurnen på mandag og stemmer på Arbeiderpartiet og 4 nye år med rødgrønn regjering ledet av Jens Stoltenberg. Derfor skal jeg ut i helga sammen med resten av Team 1000 for å overbevise andre om det samme. Deretter håper jeg vi kan gå tilbake til å diskutere gode politiske løsninger heller enn hvem som sa hva til hvem på hvilket tidspunkt i valgkampen.

Godt valg, folkens!

Hva nå?

Kommentarfeltet er stengt.

Abonner på denne bloggen:

Abonner via RSS-feed
Hva er RSS?

..eller, abonner via epost:
“Jeg er ikke overrasket over at representanten Foss er overrasket. Det ville overrasket meg om han ikke var overrasket, slik som saken her er lagt an.”
‐ Jonas Gahr Støre Stortingets spørretime, 18.3.2009
© Det politiske dyr | Theme: Politikkdyr, basert på BloggdesignsTWO av Bloggdesigns.no

Bad Behavior has blocked 3624 access attempts in the last 7 days.