Skrevet av Sverre den 18.04.2009

Høyre vil slå hardere ned på fildelere

Norsk politikk 2 kommentarer

Høyres Olemic Thommesen lover nå til Dagbladet at Høyre vil slå hardere ned på fildeling dersom de skulle komme i regjering etter valget, og det er staten som skal gå etter dem. Nok en grunn til å hindre borgerlig regjering…

Hva nå?
C Hansen

Det synes jeg i grunnen er helt topp! Det er verdt å stemme på Høyre for kulturpolitikkens del. Hvis jeg hadde vært kunstner og hadde det som livsinntekten min så ville jeg blitt forbanna hvis noen kopierte min kunst og tjente penger på den. Husk at piratebay-gutta har tjent masse penger gjennom sidene sine (reklame) ved å gjøre andres eiendom tilgjengelig for kopiering. Grovt tyveri av andres musikk, programvare, bøker, filmer og bilder!

Skrevet den 18.04.09
sverrebm

Det som framstår som helt klart for meg er at dagens lovgivning er utdatert og i tråd med vanlig rettsoppfatning. Noe er galt og må fikses, og jeg tror ikke det å bruke statens ressurser på å jakte på fildelere er riktig vei å gå.

Da boktrykkekunsten kom fryktet kirken for sitt kunnskapsmonopol, da grammofonen kom fryktet marsjekongen John Philip Sousa for den utøvende kunstens død, i den digitale æra frykter musikk- og filmselskaper det skal bli umulig å tjene penger på kunst.

Vi må tenke nytt og finne måter å håndtere dette på som både sikrer inntekt til de som skaper kunst og ikke begrenser allmennhetens mulighet til å benytte seg av den og skape nye ting på bakgrunn av den. Plate- og filmindustrien går dessverre helt feil vei og kjemper mot den teknologiske utviklingen – muligens fordi de frykter at de selv kan risikere å bli et overflødig mellomledd.

SV er så langt det partiet som ser ut til å ta tak i dette i Norge.

Skrevet den 20.04.09

Abonner på denne bloggen:

Abonner via RSS-feed
Hva er RSS?

..eller, abonner via epost:
“If you tolerate this; then your children will be next.”
‐ Manic Street Preachers
© Det politiske dyr | Theme: Politikkdyr, basert på BloggdesignsTWO av Bloggdesigns.no

Bad Behavior has blocked 2524 access attempts in the last 7 days.