Skrevet av Sverre den 08.05.2009

Hodet på blokka – høyrefail

Blogging, nett og media, Norsk politikk 15 kommentarer

Høyre legger hodet på blokka i sine lovnader om åpenhet på nett, skriver valgpanelet.no. Og nå er det Høyre lover skal bli “Norgeshistoriens åpneste landsmøte” i gang. Imidlertid starter de rimelig dårlig. Høyres internettredaktør, Bjørn Ove Fjellandsbø er nemlig misfornøyd med de som twittrer med hashtag #hlm, blant annet Tore Sandvik som postet lenke til et humoristisk innlegg om Per Kristian Foss på bloggen sin. Først trodde han det var mulig å moderere “Høyres side på Twitter” før han skjønte hvordan twitter fungerte og heller gikk over til å sensurere hvilke tweets som kommer inn på nettsiden til landsmøtet. Ta en titt på CoverItLive-feeden fra Arbederpartiets landsmøte – der omfattet åpenheten også meningsmotstandere.

Hvis du legger hodet på blokka er det ganske lurt å være på godfot med han med øksa…

(For den som ikke vet hva en hashtag er, så er det noe folk skriver på den sosiale tjenesten Twitter for å angi et tema for oppdateringen sin. Dette kan andre søke på eller importere til en annen nettside, for eksempel nettsiden for høyres landsmøte. Arbeiderpartiet importete alle innlegg med #aplm uten å sensurere. Høyre tør tydeligvis ikke utvise samme åpenhet med de som er merket #hlm).

Hva nå?

15 kommentarer - Legg igjen din kommentar →

LenaSG

Et twittersøk på “bjornof” og “sakelig” gir også gode resultater.

Skrevet den 08.05.09
Mikkel Grüner

Som vanlig tar sosialdemokratene æren for gode sosialisters arbeid. Tillat meg å minne om at jeg var først ute med å bli ekskludert fra Høyres landsmøtesider. Jeg er fortsatt ikke helt sikker på hvorfor.

Skrevet den 08.05.09
Syltegeek

Det er så pinlig at en del av meg fortsatt nekter å tro det…

Skrevet den 08.05.09
Bjørn Ove Fjellandsbø

For noe tøys! 🙂

1) jeg har aldri trodd at Twitter kan sensureres og har ikke noe ønske om å gjøre det

2) 99,9% av alle Twitter-meldinger har sluppet gjennom på Høyres egen nettside.

3) De 0,1% som vi har latt være å importere på Høyres sider var åpenbart kun ute etter å ødelegge Twitter-feeden på Høyres nettsider, og dermed også den levende og brede debatten vi har på #hlm. Deres oppførsel er både antidemokratisk og helt imot ånden til Twitter.

Skrevet den 08.05.09
Virrvarr

Dette er ganske absurd. Noe av poenget med å importere hashtags er å vise hele den usensurerte samtalen om et landsmøte. Det er en uredigert feed. Lukkede cover it live-dekninger der man godkjenner hver kommentar er en annen type setting. Twitter er full pakke, seriøst og useriøst, positivt og negativt.

Skrevet den 08.05.09
Bjørn Ove Fjellandsbø

Nisselue er blant de 0,1% vi har latt være å importere. Det hadde sine grunner pga. hans tidligste tweets. Mulig han har moderert seg etter at vi modererte han. 😉

Men OK. Skal ta ham inn igjen, slik at vi kun har tatt bort 0,05% av tweetsene. Blir spennende å følge med ham.

PS! Vi jobber hardt for å levere ajax-løsning på vår twitterfeed, slik at de autooppdateres. Slik at denne tjenesten på http://www.hoyre.no virkelig blir tipp-topp! Håper vi klarer det.

Skrevet den 08.05.09
Bjørn Ove Fjellandsbø

Til virrvarr: 99,9% slipper igjennom. Det er kun to brukere vi har fjernet. Believe me: Til det felles beste!

Skrevet den 08.05.09
Revolusjonært roteloft » Du vet du har misforstått nettet når…

[…] brukes når det er ditt arrangement som omtales? Fail. Eller, som noen kalte det på Twitter: #høyrefail. Når du slipper noe løs på nett har du ikke kontroll over det lenger, enten det er hashtags […]

Skrevet den 08.05.09
Thomas

Poenget er ikke om 98% eller 99% slipper igjennom, men at Høyre går inn for å moderere et åpent sosialt medie som i utgangspunktet ikke har noen form for moderering. Om dette er et problem for dere, foreslår jeg at dere ikke henter inn twitterfeeden.

Skrevet den 08.05.09
Bjørn Ove Fjellandsbø

Vi kan ikke og vil ikke moderere Twitter i seg selv. Men når vi importerer tweets inn på egne sider, så har vi mulighet til å moderere bort personangrep o.l. Det er naturlig at vi gjør.

I dag – på landsmøtets siste dag – er vi oppe på 100% gjengivelse og ingen er moderert ut. Inntil i går ettermiddag hadde vi blokkert 3 brukere. Den ene av dem har på min blogg sagt seg enig i blokkeringen.

– Nettredaktøren i Høyre

Skrevet den 10.05.09
sverrebm

Jeg er fortsatt enig med Virrvarr i at Twitter er feil valg av medium dersom man har et behov for å kunne moderere. Spesielt når det ikke gjøres oppmerksom på dette på siden der feeden publiseres.

Skrevet den 10.05.09
Stig Ove Voll

Jeg forstår at vi splittet i én gruppe som er tilhengere av det prinsippielle og én gruppe som er tilhenger av å luke ut åpenbar sabotasje. Jeg tror begge grupper har kommet godt til orde med sine synspunkter, men vil påpeke en svakhet ved den prinsippielle tilnærmingen.

Etter min mening vil det oppstå et problem når Twitter-meldingene inneholder oppfordringer til kriminelle handlinger, meldinger med straffbart innhold og linker til sider med ulovlig innhold.

Bør likevel slike meldinger slippes igjennom?

Skrevet den 10.05.09

Abonner på denne bloggen:

Abonner via RSS-feed
Hva er RSS?

..eller, abonner via epost:
“If you tolerate this; then your children will be next.”
‐ Manic Street Preachers
© Det politiske dyr | Theme: Politikkdyr, basert på BloggdesignsTWO av Bloggdesigns.no

Bad Behavior has blocked 2524 access attempts in the last 7 days.