Skrevet av Sverre den 15.06.2009

Kontantstøtten må bort!

Norsk politikk 0 kommentarer

Marianne Marthinsen skriver godt på E24 i dag om kontantstøtten. Motforestillingene har blitt overgått av virkeligheten når 8 av 10 brukere av støtten i Oslo har minoritetsbakgrunn. Dette påvirker ikke tilhengerne, slik som Oslos FrP-byråder i særlig grad:

Sylvi Listhaug er byråd i Oslo, og er lei av at sosialistene «vil styre folks liv fra vugge til grav». Når hun av Dagbladet blir konfrontert med de skremmende kontantstøttetallene, svarer hun at hun ikke vil fjerne kontantstøtten fordi «noen har misbrukt ordningen». Men innvandrerkvinnene misbruker ingenting. De bruker kontanstøtteordningen akkurat slik som den var tenkt – til å gå hjemme med barna. De er faktisk den eneste gruppen som gjør det i noen særlig grad.

Den enkle sannheten om ordningen er at den motvirker likestilling, motvirker integrering, finansierer et svart marked for dagmammaer og fungerer som en unnskyldning for dårlig barnehagedekning. Det KrFs hjertebarn i veldig liten grad gjør er å fremme KrFs idylliske kjernefamilie og gi barn mer kontakt med sine foreldre. Den er heller ingen fantastisk “frihetsreform” som Venstre prøver å framstille den som. Å fjerne den er ikke å “frata valgmuligheter”, men å slutte å bruke fellesskapets penger på å få folk til å la være å bruke gode offentlige tilbud.

Det er på høy tid ordningen at ordningen avskaffes, noe jeg ikke ser for meg skje med en regjering som er avhengig av støtte fra FrP, KrF eller (mer sannsynlig) begge.

Anbefaler også Gunn Karin Gjuls tidligere blogginlegg om saken.

Hva nå?

Kommentarfeltet er stengt.

Abonner på denne bloggen:

Abonner via RSS-feed
Hva er RSS?

..eller, abonner via epost:
“If you tolerate this; then your children will be next.”
‐ Manic Street Preachers
© Det politiske dyr | Theme: Politikkdyr, basert på BloggdesignsTWO av Bloggdesigns.no

Bad Behavior has blocked 171 access attempts in the last 7 days.