Skrevet av Sverre den 24.10.2009

Radio-rot

Blogging, nett og media, Norsk politikk, Trondheim 0 kommentarer

radiorevoltStudentradioen Radio Revolt i Trondheim har blitt offer for en svært uryddig måte å behandle konsesjonstildelingene for lokalradio. Radiostasjonen er drevet med kun frivillig arbeidskraft og tilbyr et kvalitetsalternativ til det ordinære radiotilbudet. De har vunnet flere priser for sine radioprogrammer. Kulturdepartementet har valgt å overstyre Medietilsynet for andre gang og ta fra dem radiolisensen til fordel for en helkommersiell tilbyder.

For omtrent et og et halvt år siden ble de tildelt konsesjon for sending av radio hele døgnet, hele uka i Trondheim. Radio Adressa mistet  i samme runde sin konsesjon. Dette ble det klaget på, og en ny søknadsrunde ble utlyst. I denne runden fikk fortsatt Radio Revolt tildelt konsesjon, men denne gangen fikk Radio 1 ingen konsesjon i Trondheim. Dette ble på ny klaget inn til Kulturdepartementet, som valgte å overstyre Medietilsynets anbefaling og gi Radio Revolts lisens til Radio1, ut fra en helhetsvurdering der det ble lagt vekt på at de tilbød 19 minutter mer lokalprodusert innhold.

Radio1 er en radiokanal som stort sett serverer et tilbud med listepop og tomprat som vanskelig kan skilles fra andre radiokanaler i markedet. Radio Revolt har en bred musikkprofil og spiller også mange nye artister som ikke kommer til i de vanlige radiokanalene. Det er en ikke-kommersiell kanal som legger vekt på å lage god radio uten at medarbeiderne får betalt for det. De gjør det fordi de synes det de holder på med er spennende og interessant.

Likevel er det en politisk prioritet fra Kulturdepartementet å overstyre faginstansen Medietilsynet sine råd for å gi de kommersielle kreftene prioritet. Med tanke på kvaliteten på det lokale innholdet er det helt merkelig at 19 minutter mer innhold skal telle så mye. La oss håpe vår nye kulturminister Anniken Huitfeldt kan ordne opp i rotet! Denne smellen fortjener ikke studentene i Radio Revolt!

En underskriftskampanje på Facebook har fått over 2000 tilhengere på 2 døgn. Si din mening du også!

Hva nå?

Kommentarfeltet er stengt.

Abonner på denne bloggen:

Abonner via RSS-feed
Hva er RSS?

..eller, abonner via epost:
“Det er ikke tilstrekkelig å si at politikk er det muliges kunst. Den skal være noe mer. Den politikk som er i pakt med fremtiden, må gå ut på å gjøre mulig i morgen det som er umulig i dag.”
‐ Carl Joachim Hambro
© Det politiske dyr | Theme: Politikkdyr, basert på BloggdesignsTWO av Bloggdesigns.no

Bad Behavior has blocked 328 access attempts in the last 7 days.