Skrevet av Sverre den 06.04.2009

Stanghelle går på en smell

Blogging, nett og media 0 kommentarer

Harald Stanghelle gikk på en smell, og har skadet sin posisjon som journalist og rikssynser da han gikk ut og utbasunerte at han trodde forsvaret løy da de påsto at den mystiske David Weiss ikke hadde noe med dem å gjøre. Han fikk det hele til å høres ut som en virkelig spion-historie. Så fant Dagbladet tak i den virkelige David Weiss, som viste seg å bære være en 45 år gammel jøde som var misfornøyd med Kristin Halvorsen.

– Plutselig kom det ene fantasioppslaget etter det andre. Plutselig var ledelsen i Forsvaret trukket inn, og så gikk redaktør Stanghelle ut og beskyldte Forsvaret for løgn. Det er helt absurd at de få setningene i Jerusalem Post har blitt til en så stor sak. Det føles som om jeg har åpnet Pandoras eske, sier 45-åringen til Dagbladet.

Stanghelle kom med betimelig og riktig kritikk av Jerusalem Post og deres helt håpløse oppslag om den norske antisemittismen, men han bør tåle å få tilbake med samme mynt. Det grunnlaget han hadde for å mene at forsvaret skjulte noe var jo heller ikke annet enn ekstremt syltynt. Og hadde han brukt litt sunn fornuft måtte han jo også skjønne at det ville være litt merkelig av en norsk offiser å stikke hodet sitt fram på denne måten, som forsvarets Bent-Ivan Myhre sier:

Det faller på sin egen urimelighet at en norsk etterretningsoffiser skulle gå ut med navn på denne måten. Men om Stanghelle eller noen andre har dokumentasjon på det motsatte, tar vi mer enn gjerne imot den, sier han.

Realiteten i denne saken viser seg å være at både Jerusalem Post, Aftenposten og store deler av pressen forøvrig har latt seg lure opp i stry av folk som hadde interesser av å selge en sak om norsk antisemittisme. Som vanlig får ikke kildekritikk stå i veien for en god og kontroversiell historie.

Iskwews hjørne har en mer inngående gjennomgang av hele hendelsesforløpet i denne besynderlige påskekrimmen. Takk til Snorre Valen som gjorde meg oppmerksom på det.

Hva nå?

Kommentarfeltet er stengt.

Abonner på denne bloggen:

Abonner via RSS-feed
Hva er RSS?

..eller, abonner via epost:
“Jeg er ikke overrasket over at representanten Foss er overrasket. Det ville overrasket meg om han ikke var overrasket, slik som saken her er lagt an.”
‐ Jonas Gahr Støre Stortingets spørretime, 18.3.2009
© Det politiske dyr | Theme: Politikkdyr, basert på BloggdesignsTWO av Bloggdesigns.no

Bad Behavior has blocked 385 access attempts in the last 7 days.