Skrevet av Sverre den 16.06.2009

Nytt spill på fordommer selger Dagbladet

Blogging, nett og media, Norsk politikk 0 kommentarer

dagbladet_islamflertallBåde Dagbladet og Morgenbladet har den siste uka vært med på å blåse nytt liv i Islam-debatten, hver på sin måte. Morgenbladet prøver å få litt kunnskap inn i debatten gjennom analyse, mens Dagbladet vil ha folk til å stemme over konsekvensene av et muslimsk flertall i Norge. Ikke overraskende er i alle fall 78% av dem som gidder svare overbevist om at dette vil gjøre Norge til en Sharia-stat. Det minner litt om Per Ståle Lønnings spørsmål i sine glansdager på TV2, av typen: “Er det greit at svartinger kommer hit for å stjele våre jobber og voldta våre døtre eller bør regjeringen stramme inn på politikken? Stem nå!”

Jeg tror ikke på å fortie debatt, men den typen fordummende spill på fordommer som Dagbladet driver med har ingen annen effekt enn å skaffe FrP nye velgere. Siv Jensen ler nok hele veien til stemmelokalet. Det vi trenger er mer debatt basert på kunnskap og vilje til å forstå, og mindre “debatt” basert på nedlatende holdninger og spill på fordommer.

Bloggen Konrads tankesmie hører til de som vil ta debatten på en seriøs måte, og kommer med en god analyse av Dagbladets bidrag. Et av hans gode poeng:

Artikler som den i Dagbladet bygger på to sentrale premisser:
1) Det er tenkelig at muslimer blir i flertall i løpet av overskuelig tid (hvorfor skulle Dagbladet ellers ta opp temaet?).
2) Muslimer/islam er på en eller annen viktig måte et problem (hvorfor skulle ellers Dagbladet a opp temaet?).
Premiss (1) faller på sin egen urimelighet. Hvordan 80.000 muslimer i løpet av 1-2 generasjoner skal bli flere millioner er for meg et mysterium.
Premiss (2) er i hovedsak uten grunnlag. Enda viktigere er den voldsomt overdrevne oppmerksomheten dette “problemet” får. Mange av de reelle problemene som avdekkes henger oftest sammen med andre ting, f.eks. språkproblemer, innfødtes fordommer, utestengelse fra arbeidsmarkedet, utestengelse fra arbeidsmarkedet, arbeidsforhold etc.

Jeg anbefaler dere alle å lese hele innlegget, og håper vi kan få mere debatt av denne typen i fremtiden og mindre “debatt” på Dagbladets premisser. Den type debatt er bare god for to ting: Selge Dagbladet og skaffe nye FrP-velgere.

Hva nå?

Kommentarfeltet er stengt.

Abonner på denne bloggen:

Abonner via RSS-feed
Hva er RSS?

..eller, abonner via epost:
“All it takes for evil to prevail is for good men to do nothing.”
‐ Edmund Burke
© Det politiske dyr | Theme: Politikkdyr, basert på BloggdesignsTWO av Bloggdesigns.no

Bad Behavior has blocked 3152 access attempts in the last 7 days.