Skrevet av Sverre den 24.09.2009

Hatuniversitet?

Midtøsten, Trondheim 7 kommentarer

NTNU har satt i gang en forelesningsserie om konflikten mellom Israel og Palestina. Den ærklærte intensjonen er å tilføre forskningsbasert kunnskap til debatten. Dette er et tverrfaglig initiativ fra NTNU-forskere som trekker til seg storheter som Stephen Walt fra Harvard, Moshe Zuckerman fra universitetet i Tel Aviv og Ilian Pappé fra universitetet i Exeter i tillegg til flere store norske navn.

En organisasjon som kaller seg Scholars for Peace in the Middle East var blant de første som fanget opp denne forelesningsserien og sporenstreks stemplet NTNU som “A Norwegian hate university”. De har blant annet også startet en aksjon med kommentarer på NTNU-rektor Torbjørn Digernes’ blogg. Et annet nettsted som kastet seg på hylekoret var bloggen “Norway, Israel and the Jews”.

Sistnevnte stiller seg uforstående til organisator Morten Levins (som forøvrig har jødisk bakgrunn) uttalelser om at det er “sterke krefter” som prøver å kvele all informert debatt om Israel. De lurer på hvem disse sterke kreftene er, og om det kanskje er en mørk konspirasjon?

Det er nok ingen mørk konspirasjon, men man skal ikke ha fulgt mye med på debatten om Israel før man legger merke til at det er en lang rekke Israel-vennlige debattanter som kaster seg over ethvert kritisk argument og stempler det som “antisemittisme”, “hatpropaganda” eller noe tilsvarende. Gjør man noe annet enn å ensidig uttrykke sin støtte til enhver israelsk handling er man bortimot medansvarlig for Holocaust. Selv kritikk av enkelthandlinger fra den israelske staten blir som regel slått ned på.

Det som stadig fascinerer meg er hvordan denne skaren av debattanter ikke skjønner at det finnes få ting som er så skadelig for staten Israels sak som disse beinharde og unyanserte angrepene på alle som ytrer seg kritisk eller sågar (som rektor Digernes) bare åpner for å la kritikere slippe til. Det er ikke David Irving vi snakker om her, men anerkjente forskere som i alle fall har saklig argumentasjon bak sine meninger.

Jeg vil uttrykke min tydelige støtte til Torbjørn Digernes og organisatorene bak forelesningsserien og gleder meg til foredraget med Walt den 9. oktober. Jeg hører gjerne også på seriøse forskningsbaserte innlegg fra Israel-vennlige forelesere, men kan ikke annet enn riste på hodet over de nett-trollene som her er nevnt.

Hva nå?
Chris

Som om jeg skulle skrevet det selv, og enda litt bedre.

Skrevet den 24.09.09
Piraya

Helt enig, et faktum som irriterer meg grenseløst, ofte.

Skrevet den 29.09.09
sverrebm

Det som stadig gjør meg nysgjerrig er om dette er personer som ønsker å bygge opp under konflikten eller om de bare ikke skjønner at det er det de gjør?

Skrevet den 29.09.09
life according to Ola Nordal » NTNUs Israelballade ruller videre

[…] blir matt før jeg har lest første side. Jeg velger i stedet å støtte meg på Sverre Midhjell (http://www.politikkdyr.no/2009/09/hatuniversitet/), som siden han er noget mer politisk aktiv enn meg, har kjent på denne problematikken tidligere. […]

Skrevet den 05.10.09
Mer om det “Israel-hatende” Norge… | Det politiske dyr

[…] Midtøsten, Trondheim, Utdanning 0 kommentarer Mens vi venter på at Kenneth Walt skal holde foredrag på NTNU Dragvoll på fredag slår Dagbladet opp at avisen Haaretz og til og med den Israelske ambassadøren på ny bruker sjansen til å nøre opp under myten om det Israel-hatende Norge. Jeg har skrevet litt om kritikken av disse seminarene tidligere. […]

Skrevet den 05.10.09
pawn shops open on sunday

pawn shops open on sunday

Det politiske dyr » Hatuniversitet?

Skrevet den 21.09.14
pawn shop chronicles plot

pawn shop chronicles plot

Det politiske dyr » Hatuniversitet?

Skrevet den 24.09.14

Abonner på denne bloggen:

Abonner via RSS-feed
Hva er RSS?

..eller, abonner via epost:
“Freedom of the press is guaranteed only to those who own one.”
‐ A.J. Liebling
© Det politiske dyr | Theme: Politikkdyr, basert på BloggdesignsTWO av Bloggdesigns.no

Bad Behavior has blocked 329 access attempts in the last 7 days.