Skrevet av Sverre den 09.10.2009

Regjeringssplittelse over datalagringsdirektivet

Norsk politikk 1 kommentar

SVs nestleder Audun Lysbakken, som selv var med i Soria Moria 2-forhandlingene gir oss på bloggen sin litt innsikt i diskusjonen om datalagringsdirektivet. SV og Sp tok et klart standpunkt mot, og har gått inn for å fristille sine representanter i Stortinget i spørsmålet om reservasjonsretten.

Jeg er lite paranoid når det gjelder personvern og lar stort sett det meste av informasjon om meg selv være åpent tilgjengelig. Likevel er jeg skeptisk til en så storstilt innsamling av personinformasjon som datalagringsdirektivet legger opp til uten en akseptabel begrunnelse. Datalagringsdirektivets utgangspunkt om at alle er datakriminelle inntil det motsatte er bevist er noe  jeg er svært skeptisk til. Spesielt når vi har sett en framvekst av tvilsomme holdninger til håndtering av lovbrudd på internett.

Jeg har etter hvert blitt overbevist om at begrunnelsen for overvåkning i en slik skala er for dårlig begrunnet. Jeg håper stortingsrepresentanter fra flere partier slår seg sammen med SV og SPerne og at også Arbeiderpartiet kan fristille sine representanter i et spørsmål der regjeringen er dypt splittet.

Lese mer?

Hva nå?
Pleym

Flott at du lenker til Liberaleren. Jeg ville bare gjøre oppmerksom på at bloggstafetten er avløst av Borgerinitiativet:

Vi har også kommentert resultatet av Soria Moria II når det gjelder datalagringsdirektivet:

http://www.liberaleren.no/2009/09/27/regjeringen-ma-si-nei-til-datalagringsdirektivet/

http://www.liberaleren.no/2009/10/08/soria-moria-ii-nei-og-tja-til-datalagringsdirektivet/

Skrevet den 09.10.09

Abonner på denne bloggen:

Abonner via RSS-feed
Hva er RSS?

..eller, abonner via epost:
“Jeg er ikke overrasket over at representanten Foss er overrasket. Det ville overrasket meg om han ikke var overrasket, slik som saken her er lagt an.”
‐ Jonas Gahr Støre Stortingets spørretime, 18.3.2009
© Det politiske dyr | Theme: Politikkdyr, basert på BloggdesignsTWO av Bloggdesigns.no

Bad Behavior has blocked 222 access attempts in the last 7 days.