Skrevet av Sverre den 27.03.2009

Ikke akkurat luksus på toget…

Frustrasjoner 0 kommentarer

nsbJeg har reist mye med tog det siste halvåret. Stort sett fram og tilbake mellom Trondheim og Oslo. For det første er det mer miljøvennlig. Det er kanskje det viktigste. For det andre er det å fly, spesielt på korte distanser et stress uten like, spesielt med de siste årenes sikkerhetshysteri. Derfor er det mer behagelig å sette seg på et tog og reise rett fra sentrum til sentrum uten noen bytter av transportmiddel, køer eller sikkerhetskontroller. Men….

Det er helt utrolig hvor shabby NSBs tog på Dovrebanen har blitt. Det var en tid da det ble kjørt moderne signatur-tog, men hva som skjedde med dem vet jeg ikke. Hver gang jeg har reist har jeg imidlertid havnet på disse gamle, shabby røde togene. Og de har seter som omtrent faller fra hverandre, klimaanlegg som aldri fungerer som det skal og gir generelt en følelse av å ha kommet til togsystemet i den 3. verden. Mine togreiser i Malaysia og Thailand ga et mye bedre inntrykk enn dette, for å si det sånn!

Er dette en strategi for å få meg til å legge ut 90 kroner ekstra for en komfort-plass? Det hadde jeg gjerne gjort, men det er som regel aldri ledig der… Det er et godt tilbud, men alt for få plasser, rett og slett. Hvis vi vil få folk til å velge tog fremfor fly må vi satse på togets fremste fortrinn – komfort. Hadde jeg kunnet sitte på en komfort-plass og jobbet mens jeg reiste, gjerne med internett også, hadde flyet ikke hatt noen ting å stille opp med på strekningen Trondheim-Oslo.

Hva nå?

I samme kategori:

    Ingen andre innlegg i kategorien.

Kommentarfeltet er stengt.

Abonner på denne bloggen:

Abonner via RSS-feed
Hva er RSS?

..eller, abonner via epost:
“In democracy it's your vote that counts; In feudalism it's your count that votes.”
‐ Mogens Jallberg
© Det politiske dyr | Theme: Politikkdyr, basert på BloggdesignsTWO av Bloggdesigns.no

Bad Behavior has blocked 172 access attempts in the last 7 days.