Skrevet av Sverre den 12.08.2009

Privatisering og ansvarsfraskrivelse

Valg09 0 kommentarer

Siv Jensen viser sitt sanne ansikt til NRK når det gjelder privat eldreomsorg. Mange av oss er skeptiske til hva som skal skje dersom det offentlige skal fraskrive seg ansvaret for eldreomsorg av høy kvalitet gjennom privatisering. Vi blir møtt av FrP og Høyre med forsikringer om at “selvsagt skal staten og kommunene ha oppsyn med og kontrollere at ting er i orden”. Bare man i god New Public Management-ånd får klargjort “bestilleransvar” og “produksjonsansvar” skal alt bli bra.

Ta en titt på dette klippet:

[youtube S-CKZtQx43c]

Siv Jensen innrømmer her på TV at privatisering av eldreomsorgen i H og FrP-kommunen Oslo faktisk innebærer at de fraskriver seg ansvaret. Hennes unnskyldning for det hun selv omtaler som “uverdige forhold” er at sykehjemmet i reportasjen ikke er eid av kommunen. Å bli tatt mer på fersken enn dette er vel vanskelig.

Arbeiderpartiet og de rødgrønne forøvrig mener at eldreomsorgen alltid er et offentlig ansvar. Jan Bøhler i Oslo Arbeiderparti mener dette er en skandaløs ansvarsfraskrivelse, og jeg må si meg enig. Det offentlige bør ha ansvar for eldreomsorgen, og dette er noe av det den rødgrønne regjeringen vil satse på om de får fornyet tillit etter valget.

(Takk til Tore O. Sandvik for videoklipp.)

Hva nå?

Kommentarfeltet er stengt.

Abonner på denne bloggen:

Abonner via RSS-feed
Hva er RSS?

..eller, abonner via epost:
“- I mean, okay, fine, Hitler's industrial policy was bad, right, but I could forgive him for that, you know? The thing that really bothers me about Hitler was the genocide.”
‐ Megan McArdle
© Det politiske dyr | Theme: Politikkdyr, basert på BloggdesignsTWO av Bloggdesigns.no

Bad Behavior has blocked 196 access attempts in the last 7 days.