Skrevet av Sverre den 01.04.2009

Klarer Raymond å rette Martins feil?

Norsk politikk 0 kommentarer

Arbeiderpartiets påtroppende partisekretær Raymond Johansen gjør i alle fall en bedre innsats enn mannen som i dag sitter i hans kommende jobb når det gjelder å ta tak i debatten om det mulitetniske samfunn i følge en sak fra NTB:

– Vi kan ikke la hatets og mistenksomhetens filosofi legge premissene for integreringsdebatten i 2009. Det finnes ingen fiende blant oss. Det bildet hadde vi i etterkrigstiden, og vi trenger ik ke mane det fram igjen, sa Johansen på møtet i Arbeiderpartiets representantskap[…]

– Vi må begynne å diskutere realiteter. Det flerkulturelle Norge er kommet for å bli, og uten det stopper Norge. Det høres banalt ut, men jeg savner det som er utgangspunkt for debatten. Samtidig må vi snakke om alle de utfordringene som finnes, sier han.

Jeg er enig i at vi nok trenger en diskusjon om realitetene, og at den debatten trenger å begynne i riktig ende. Derfor er det nok dessverre nødvendig å legge den på hylla til etter valget. FrP er nemlig veldig gode når det gjelder å sette dagsorden, og har et veldig sterkt såkalt sakseierskap til denne saken. Det betyr at FrP har så høy troverdighet på dette blant mange velgere (ja, faktisk!) og så klare meninger at media er villige til å kjøre debatten på deres premisser. Sjansen for at en hvilken som helst debatt om dette sklir ut i feil retning er så stor at å kjøre denne debatten nå rett før et valg er som å servere FrP en gavepakke og gi dem fornyet kraft til å holde saken på dagsorden på sine egne premisser.

Jeg håper vi kan la den nåværende debatten som stort sett er egnet til å skape fremmedfrykt dø ut, for så å prøve å starte en ny en på bedre premisser. Det håper jeg Raymond Johansen skal vise seg som rette mann til å gjøre.

Bloggurat

Hva nå?

Kommentarfeltet er stengt.

Abonner på denne bloggen:

Abonner via RSS-feed
Hva er RSS?

..eller, abonner via epost:
“Jeg er ikke overrasket over at representanten Foss er overrasket. Det ville overrasket meg om han ikke var overrasket, slik som saken her er lagt an.”
‐ Jonas Gahr Støre Stortingets spørretime, 18.3.2009
© Det politiske dyr | Theme: Politikkdyr, basert på BloggdesignsTWO av Bloggdesigns.no

Bad Behavior has blocked 616 access attempts in the last 7 days.