Skrevet av Sverre den 19.06.2009

Aasland åpner universitetene for verden

Norsk politikk, Utdanning 0 kommentarer

Kunnskapsdepartementet har nå kunngjort oppnevninger av nye styrer for sju universiteter og vitenskapelige høgskoler i Norge. Disse styrevervene har i Norge vanligvis vært forbeholdt nordmenn. Denne navlebeskuende trenden har regjeringen nå brutt, gjennom å utnevne svensker og dansker i 6 av de 7 styrene. Dette er etter min mening en svært positiv utvikling, og med tanke på vårt nære språklige og kulturelle fellesskap burde det være ganske uproblematisk.

Som tidligere universitetsstyremedlem selv tror jeg våre universiteter har utrolig godt av å få inn flere som kan sette noen av våre viktigste samfunnsinstitusjoner inn i et litt større perspektiv. Kanskje er dette noe av det som skal til for å få litt mer fart på internasjonaliseringen av norsk høyere utdanning? Som Trondhjemmer og NTNU-er ønsker jeg med glede Karin Röding fra den svenske eliteinstitusjonen Karolinska Institutet velkommen.

Hva nå?

Kommentarfeltet er stengt.

Abonner på denne bloggen:

Abonner via RSS-feed
Hva er RSS?

..eller, abonner via epost:
“- I mean, okay, fine, Hitler's industrial policy was bad, right, but I could forgive him for that, you know? The thing that really bothers me about Hitler was the genocide.”
‐ Megan McArdle
© Det politiske dyr | Theme: Politikkdyr, basert på BloggdesignsTWO av Bloggdesigns.no

Bad Behavior has blocked 3293 access attempts in the last 7 days.