Skrevet av Sverre den 19.06.2009

Aasland åpner universitetene for verden

Norsk politikk, Utdanning 0 kommentarer

Kunnskapsdepartementet har nå kunngjort oppnevninger av nye styrer for sju universiteter og vitenskapelige høgskoler i Norge. Disse styrevervene har i Norge vanligvis vært forbeholdt nordmenn. Denne navlebeskuende trenden har regjeringen nå brutt, gjennom å utnevne svensker og dansker i 6 av de 7 styrene. Dette er etter min mening en svært positiv utvikling, og med tanke på vårt nære språklige og kulturelle fellesskap burde det være ganske uproblematisk.

Som tidligere universitetsstyremedlem selv tror jeg våre universiteter har utrolig godt av å få inn flere som kan sette noen av våre viktigste samfunnsinstitusjoner inn i et litt større perspektiv. Kanskje er dette noe av det som skal til for å få litt mer fart på internasjonaliseringen av norsk høyere utdanning? Som Trondhjemmer og NTNU-er ønsker jeg med glede Karin Röding fra den svenske eliteinstitusjonen Karolinska Institutet velkommen.

Hva nå?

Kommentarfeltet er stengt.

Abonner på denne bloggen:

Abonner via RSS-feed
Hva er RSS?

..eller, abonner via epost:
“Jeg er ikke overrasket over at representanten Foss er overrasket. Det ville overrasket meg om han ikke var overrasket, slik som saken her er lagt an.”
‐ Jonas Gahr Støre Stortingets spørretime, 18.3.2009
© Det politiske dyr | Theme: Politikkdyr, basert på BloggdesignsTWO av Bloggdesigns.no

Bad Behavior has blocked 329 access attempts in the last 7 days.