Skrevet av Sverre den 24.06.2009

Siv Jensen og grunnloven

Norsk politikk, Valg09 1 kommentar

Siste kapittel i serien tåpelige spark etter alt som er muslimsk presterer nå Siv Jensen på FrPs sommerleir å lire av seg at hun skal sørge for å sette Mullah Krekar i forvaring i løpet av de første 100 dagene med en eventuell FrP-regjering.

Jeg grøsser ved tanken på at denne kvinnen potensielt kan bli norsk statsminister. Med en så dårlig forståelse av samspillet mellom den lovgivende og dømmende makt i Norge er det en skremmende tanke. Jensens tankegang minner om klassisk autoritær statstankegang som for eksempel i Malaysia der den beryktede Internal Security Act gir statsministeren rett til å fengsle alle han anser som en trussel mot rikets sikkerhet på ubestemt tid. Ikke ulikt tankegangen bak Guantanamo.

Heldigvis er det ikke slik at Stortinget setter folk i fengsel i Norge. Det er det domstolene som gjør, slik Grunnloven sier:

§ 96. Ingen kan dømmes uden efter Lov, eller straffes uden efter Dom. Pinligt Forhør maa ikke finde Sted. (Kongeriget Norges Grunnlov)

Selv ikke Siv Jensen klarer vel å få igjennom grunnlovsstridig lovgivning som får norsk politi til å lystre ordre om å arrestere Krekar i løpet av 100 dager. Dette må nok sees på som populistisk spill for galleri fra Jensen.

Hva nå?
Svein Halvor Halvorsen

Enig!

Men selv om alvorlighetsgraden kanskje ikke er den samme, må jeg si at hverken Giske eller Storberget imponerer stort med sin rettsoppfatning, heller. Du *MÅ* gjøre personvern til en sak i AP.

Skrevet den 26.06.09

Abonner på denne bloggen:

Abonner via RSS-feed
Hva er RSS?

..eller, abonner via epost:
“Audi partem alteram. [Hør den andre siden]”
‐ Augustin av Hippo
© Det politiske dyr | Theme: Politikkdyr, basert på BloggdesignsTWO av Bloggdesigns.no

Bad Behavior has blocked 618 access attempts in the last 7 days.