Skrevet av Sverre den 18.09.2009

Hvordan Huseiernes landsforbund gikk glipp av et medlem

Norsk politikk, Uten kategori 0 kommentarer

huseiernes_logoJeg har sammen med mine søsken arvet et hus. Derfor tenkte jeg det var en god idé å melde seg inn i Huseiernes Landsforbund. Mulighetene til juridisk rådgivning, medlemsrabatter og andre ordninger virket som at de kunne gjøre dette til et fornuftig valg. Som vanlig tok det meg imidlertid litt tid å gå fra beslutning til handling. Heldigvis.

I tiden før valget ble jeg nemlig oppmerksom på en serie med radioreklamer. Fullt utstyrt med skremselspropaganda om eldre som må ta opp lån for å betale skatten sin gikk leder Peter Batta i spissen for et korstog mot eiendomsskatten. Til slutt oppfordrer han det norske folk om å bruke stemmeretten for å bl i kvitt den. De nevner ikke eksplisitt de borgerlige partiene, men det er en kjensgjerning at det er disse som jobber iherdig mot eiendomsskatten.

Det må selvsagt være enhver organisasjons rett å støtte dem medlemmene ønsker, men det må da være grenser. Å drive lobbyvirksomhet er en ting (jeg ville forøvrig også vært imot dette), men å be sine medlemmer og andre kaste regjeringen på grunnlag av en enkeltsak som denne blir feil for meg. Ikke mener jeg at det er i min interesse som huseier heller. Som huseier er jeg opptatt av en trygg og forsvarlig forvaltning av økonomien, av gode offentlige tjenester og en god boligpolitikk. Alle disse tingene mener jeg de rødgrønne partiene er de beste til å tilby. Eiendomsskatten er for meg ikke en overdreven pris å betale for de infrastrukturtiltak og tjenester vi som huseiere trenger fra kommune og stat.

Batta og kompani trekker også argumentene til det absurde gjennom å bruke den maksimale potensielle eiendomsskatten som eksempel i sin argumentasjon. Realiteten er at den gjennomsnittlige eiendomsskatten på en 120kvm enebolig i 2008 var på 2188 kroner (kilde: SSB), rimelig fjernt fra Battas eksempel på 14 000 kroner. Sett i sammenligning med de skattefordelene man har gjennom for eksempel rentefradrag på huslån og skattefri utleie i egen bolig er dette småpenger.

Sammenligner vi eiendomsskatten med den gunstige effekten en regjering med en ansvarlig økonomisk politikk for eksempel har på renten blir det helt absurd å skulle oppfordre huseiere til å felle en regjering på det grunnlaget.

Sorry, Peter Batta. Medlemskontingenten min får du ikke. De pengene bruker jeg heller til å være med å bidra til fellesskapet gjennom eiendomsskatten.

Hva nå?

Kommentarfeltet er stengt.

Abonner på denne bloggen:

Abonner via RSS-feed
Hva er RSS?

..eller, abonner via epost:
“If you tolerate this; then your children will be next.”
‐ Manic Street Preachers
© Det politiske dyr | Theme: Politikkdyr, basert på BloggdesignsTWO av Bloggdesigns.no

Bad Behavior has blocked 328 access attempts in the last 7 days.